8. izdanje Stare planine

8. izdanje Stare planine

Osmo izdanje Stare planine donosi korenite promene. Po prvi put uvodimo baš kratku trku (13km), za sve one koji hoće po prvi put da udju u magični svet nebeskog trčanja.

Naravno Sky Trail neće nositi UTMB bodove ali će vam pružiti sve elemente pravog skajraninga. Izlaz na dva vrha (Žarkovu čuku i Babin zub). Prolaz kroz žljeb Babinog zuba i opcija 4×4 sa korišćenjem ruku, čisto da vam na kratko prikažemo čime se bavimo. I da, ovo je jedina trka koja će startovati u nedelju.

Sledeće trka je pravi izazov (34km), specijalno trasirana staza za svetski kup. Uključene su nove staze, nepoznate i planinarima, retko posećene. Ocena ITRA je najveća gledajući celokupno izdanje Ultra kleke za 2020.

U toku je proces evaluacije u ISF-u (svetska asocijacija) i dobro razmislite da li želite da se oprobate na
ovoj stazi.

Ukoliko je Sky Race ipak vaš izbor, pogledajte oštre limite i prilagodite treninge obzirom da je prvi utisak
nakon trasiranja bio „četiri Staroplaninska zida“! Dovoljno smo vam rekli.

Prva ultra na meniju (64km) je ništa drugo nego nadogradnja stare, omiljene staze od 57km. Odlučili smo da ukidamo Beledje (iz 101. razloga nakon 2019.) i postavljamo bazu u Belčinom dolu (Arbinje). Dosta pristupačnija i bezbednija lokacija, sa vrlo atraktivnim stazama ka Tri čuke.

Najduža distanca je mix prošlogodišnjih trka na 94 i 130km. Prelepa staza sa fantastičnim vidikovcima i novim deonicama. Više nema Dabidžinog potoka ali svakako će jedan (nov) deo sadržati kleku po čemu je ova trka poznata.

Većina staza ima drugačiji smer kretanja tako da će osma edicija naše najveće i najpoznatije trke biti zanimljiva i najvernijim posetiocima.

Više o svemu pročitajte na stranici – trke. Jedna je Stara!

facebook
twitter
instagram
en_USEnglish