Ultra Trail Midžor 64 km / 2.650 D+

Omiljena distanca i staza nebeskih trkača doživljava malu promenu u 2020. Ko hoće da uradi svoju prvu ultru ili jednostavno da uživa u Staroj, nema bolje staze. Ova distanca je duplo lakša od skajrejsa, ali nije za podcenjivanje. Nama je uređaj izračunao 3.150 m uspona, ITRA sajt je smanjio.

Dužina i visinska:

Ukupno 64 km sa 2.650 m uspona i spusta.

Start trke:

Trka kreće 6. juna (subota) 2020. sa Jabučkog ravništa (hotel Stara Planina) u 7 ujutru zajedno sa trkom na 99 km.

Opis staze:

Staza je skoro 80% ista kao stara na 57 km, samo je produžena i drugačiji je pravac kretanja. Put vas vodi ski-stazom preko vrha Babin zub i u startu vas čekaju 2,5 km uspona. Spust takođe ide ski-stazom pored restorana Plaža, tu više nije kontrola pri prvom prolazu. Možete koristiti vodu, nema točenja. Nakon toga se uključujete na makadamsku stazu koja vodi nadole ka Toplom Dolu gde je KT-1, do tog sela imate 14 km (okrepa, overa). Nakon toga krećete ka Beleđu gde se od sad nalazi samo „živa raskrsnica” i spuštate se u Belčin dol gde je sad glavna „životna baza” u planini. To je KT-2 na 33. km, tako da se spremite za dugu deonicu. Na toj kontroli je limit 8 č. od starta. Tu imate drop-beg, masažu, toplu hranu. Odatle krećete uzbrdo na Međa planinu i izbijate ispod prve čuke gde je „živa raskrnica” i idete levo ka Vražijoj glavi i produžavate grebenom i uskim kozijim stazama iznad 1.800 m.n.v. sve do impozantnog Midžora gde je KT-3 na 53. km. Okrepa je još 1,5 km dalje. Na tom putu na više mesta imate izvore i potoke sa pitkom vodom (između Vražije glave i Midžora). Nakon toga dobro poznatom i širokom stazom idete ka Plaži gde je KT-4 na 59. km. Na KT-4 imate vodu i hranu i nepunih 5 km do cilja – hotel Stara Planina / Jabučko ravnište. Limit je 14 č. od starta.

Vremenski limiti:

  • KT-2 – Belčin dol 15:00 (8 sati od starta)
  • KT-4 – Plaža 21:00 (14 sati od starta)
  • Finiš – Jabučko ravnište 22:00 (15 sati od starta)

**Bitna napomena, na ovoj trci se može odustati na KT-2!

Profil i karta trke:

ITRA ocena staze (3 boda, mountain 5), profil, karta, detalji – www.tracedetrail.fr/fr/trace/trace/92683

Obavezna oprema:

Astro-folija, čaša, jakna za kišu/vetar, mobilni, čeona lampa i pištaljka. Penali od 30 minuta za nemanje iste. Ukoliko nedostaje više od dve stavke – diskvalifikacija. Preporučujemo štapove, ali njih ne možete ostaviti na punktovima. Posebno preporučujemo GPS sa ubačenom rutom trke! Moguće je staviti čeonu lampu u drop-beg za Belčin dol, ali je nakon toga morate nositi, pošto će provera biti na Plaži. Uvodimo čeonu lampu za ovu distancu zbog situacije sa trkačicom iz Bugarske na sedmom izdanju trke.

Morate biti poluautonomni (voda, gelovi itd.). Sve dodatne informacije oko trke će biti predstavljene kroz finalni mejl i na tehničkom sastanku 5. juna u petak u 19:00 č. u hotelu Stara Planina (jedna od konferencijskih sala, sat vremena pre trkača na 34 km).

Podizanje startnih paketa:

Rejs-ofis u hotelu Stara Planina 5. jun 2020. u petak od 15 do 23 č. Paketi se moraju preuzimati lično i za ovu trku je obavezno lekarsko, ne starije od godinu dana.

Prijave:

Prijave se otvaraju u sredu 14.08.2019. u 11 č. pre podne, a zatvaraju u ponedeljak 4.5.2020. u 16 časova (to znači da do tad moraju biti regulisane uplate).

U učesničkom paketu trkač dobija unikatnu finišersku medalju, custom buff i HG aktivnu majicu ako plati kotizaciju do 1.2.2020. Nakon tog datuma, umesto buff-a se dobija učesnička majica (pamuk). Kotizacija je 4.800 dinara (40 evra). Nakon 5.4.2020. kotizacija je 6.000 dinara (50 evra).

Prijave su, kao i uvek, na portalu www.trka.rs.

Učesnički minibus (20 mesta) ide kao i prošle godine. Svako ko plati kotizaciju, a želi da bude u učesničkom autobusu, na isti pozivni broj uplaćuje odmah doplatu od 1.500 dinara. Dakle, isti dan kad uplaćujete kotizaciju, odmah drugom transakcijom rešavate i mesto u autobusu, svrha je – dopuna kotizacije. Autobus kreće 5. juna u 16 č. sa parkinga Kombank arene. Vraća se u nedelju, pokret u 12:30 ispred hotela Stara Planina. Svako ko ne realizuje tu doplatu u sklopu kotizacije, neće biti na listi za autobus.

Pravila:

Svaki takmičar mora nositi startni broj na vidnom mestu, na grudima ili na pojasu, čeono. Na jakni ili na majici, ne sme ga prekriti jaknom! Gubitak startnog broja je automatska diskvalifikacija.

Pravo za žalbe je na naš mejl: skyrunning.serbia@gmail.com u roku od 48 sati nakon trke. Posle toga se žalbe ne uvažavaju.

Limit: 199 trkača na 64 km!

Trka će nositi bodovanje u okviru Skyrunning Lige Srbije za 2020. u formatu sky ultra. Svaka trka na Ultra Trailu Stare planine nosi 50% više bodova u sezoni 2020.

Smeštaj:

Preporuka za smeštaj za sve trkače na 64 km je gore na Jabučkom ravništu, kod Babinog zuba u planinarskom domu (4 km od starta), u hotelu Stara Planina, privatnim kućama ili u kampu koji je iznad starta u šumi. Ukoliko se odlučite za selo Crni Vrh, morate sami sebi obezbediti vozilo, jer je selo udaljeno 10 km od starta/cilja vaše trke. Ukoliko izaberete kamp, početak juna ume da bude hladan na toj visini pa ponesite i zimsku opremu.

Više informacija od januara u novom vodiču trke (Race Guide 2020).

Korisne informacije:

Dodela nagrada:

Hotel Stara Planina nedelja 7. Jun 2020. u 11:30 kod startne/ciljne kapije. U slučaju lošeg vremena održaće se u holu hotela. Prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji
dobijaju nagrade.

 

Spremite se za praznik planinskog trčanja i osmo izdanje, trka koja se ne propušta!

Vidimo se na Staroj planini!

facebook
twitter
instagram
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian