Sky Trail Babin zub 13 km / 750 D+

Najkraća trka na Ultra Trailu Stare planine od kad je nastala manifestacija 2013. godine. Uglavnom smo „bežali” od kraćih distanci, ali s obzirom na to da je „Ultra kleka” veliki regrutni centar nebeskih trkača, eto prilike svima da zakorače u ovaj svet.

Dužina i visinska:

Ukupno 12,7 km sa 750 m uspona i spusta.

Start trke:

Start je planiran za 7.jun (nedelja) 2020. godine sa Jabučkog ravništa (hotel Stara Planina) u 8 č., nakon što se završe sve trke. To je promena u odnosu na prethodne godine.

Opis staze:

Put vas vodi ski-stazom preko Babinog zuba i u startu vas čekaju 2,5 km uspona. Spust takođe ide ski-stazom pored restorana Plaža. Tu nije kontrola u prvom prolazu. Nakon toga se uključujete na dobro poznatu makadamsku stazu koja vodi ka Midžoru, i izlazite na prvi vrh – Žarkova čuka sa kog ćete videti veličanstven greben u punom sjaju. Tu vam je prva kontrola na 6. km. Vraćate se na Plažu istim putem, tu je sad KT-2 (8. km). Imate slatkiše i vodu i skrećete ka planinarskom domu. Dakle, ne idete ski-stazom odakle ste došli. Usput nailazite na izvor, tu se možete dopuniti (preporuka ako bude toplo). Vrlo brzo izlazite na asfalt i parking, pratite markaciju (biće i „živa raskrsnica”) iznad hotela i doma. Idete direkt kroz stenoviti žljeb Babinog zuba, gde vas čeka i mini tehnička deonica. Kad izadjete na vrh, vidite cilj (hotel) i ski-stazom do cilja – Jabučko ravnište (hotel Stara Planina).

Vremenski limit:

  • Finiš – Jabučko ravnište 11:00 (3 sata od starta)

Profil i karta trke:

Kao što vidite, limit je okej, tako da trkači koji ulaze u svet nebeskog trčanja imaju motiv. Staza ipak nije naivna i obavezno nositi dovoljno vode.

GPS zapis staze možete preuzeti ovde.

Obavezna oprema:

Adekvatne patike, jakna za kišu/vetar, čaša i adekvatno postavljen startni broj (uvek vidljiv, frontalno). Penali od 30 minuta za nemanje iste. Ukoliko nedostaje više od dve stavke – diskvalifikacija. Preporučujemo štapove, ali njih ne možete ostaviti na punktovima. Nebesko trčanje nije isto što i atletika ili ulični maratoni. Pravila i funkcionisanje ovih trka se dosta razlikuju, obavestite se kod iskusnijih kolega. Sve dodatne informacije oko trke će biti predstavljene kroz finalni mejl i vodič trke (Race Guide 2020). Za ovu distancu nije potreban tehnički sastanak pred trku.

Podizanje startnih paketa:

Rejs-ofis u hotelu Stara Planina 5. juna 2020. godine u petak od 15 do 23 č. Kao i u subotu od 8 do 10 č. ujutru. Paketi se moraju preuzimati lično i za ovu trku nije obavezno lekarsko.

Prijave:

Prijave se otvaraju u sredu 14.08.2019. u 11 č. pre podne, a zatvaraju u ponedeljak 4.5.2020. u 16 časova (to znači da do tad moraju biti regulisane uplate).

U učesničkom paketu trkač dobija unikatnu finišersku medalju. Kotizacija je 1.200 dinara (10 evra). Od 1.2.2020. je 1.600 dinara (13 evra).

Prijave su, kao i uvek, na portalu www.trka.rs.

Učesnički minibus (20 mesta) ide kao i prošle godine. Svako ko plati kotizaciju, a želi da bude u učesničkom autobusu, na isti pozivni broj uplaćuje odmah doplatu od 1.500 dinara. Dakle isti dan kad uplaćujete kotizaciju, odmah drugom transakcijom rešavate i mesto u autobusu, svrha je – dopuna kotizacije. Autobus kreće 5. juna u 16 č. sa parkinga Kombank arene. Vraća se u nedelju, pokret u 12:30 ispred hotela Stara Planina. Svako ko ne realizuje tu doplatu u sklopu kotizacije, neće biti na listi za autobus.

Pravila:

Svaki takmičar mora nositi startni broj na vidnom mestu, na grudima ili na pojasu, čeono. Na jakni ili na majici, ne sme ga prekriti jaknom! Gubitak startnog broja je automatska diskvalifikacija.

Pravo za žalbe je na naš mejl – skyrunning.serbia@gmail.com u roku od 48 sati nakon trke. Posle toga se žalbe ne uvažavaju.

Limit: 299 trkača na 13 km!

Trka neće nositi bodovanje u okviru Skyrunning Lige Srbije za 2020. godinu. Niti ispunjava uslove za ITRA / UTMB bodovanje.

Smeštaj:

Preporuka za smeštaj za sve trkače na 13 km je gore na Jabučkom ravništu, kod Babinog zuba u planinarskom domu (4 km od starta), u hotelu Stara Planina, privatnim kućama ili u kampu koji je iznad starta u šumi. Ukoliko se odlučite za selo Crni Vrh, morate sami sebi obezbediti vozilo, jer je selo udaljeno 10 km od starta/cilja vaše trke. Ukoliko izaberete kamp, početak juna ume da bude hladan na toj visini pa ponesite i zimsku opremu. Više informacija od januara u novom vodiču trke.

Korisne informacije:

Dodela nagrada:

Hotel Stara Planina nedelja 7. Jun 2020. u 11:30 kod startne/ciljne kapije. U slučaju lošeg vremena održaće se u holu hotela. Prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji
dobijaju nagrade.

 

Spremite se za praznik planinskog trčanja i osmo izdanje, trka koja se ne propušta!

Zakoračite u svet nebeskog trčanja, bez bojazni i uživajte u prelepoj prirodi Srbije. Distanca koju može savladati svako.

Vidimo se na Staroj planini!

facebook
twitter
instagram
sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian