Trail Stara planina „Midžor“ 57km 2.850 D+

Srednja distanca Ultra traila Stare planine kreće 27.maja 2017.sa Jabučkog ravništa (hotel Stara planina) u 7:30 ujutru. Put vas vodi ski stazom preko vrha Babin zub i u startu vas čeka 2,5km uspona. Spust takođe ide ski stazom pored restorana Plaža gde je bila baza svih trka prošlih godina. Tu je ujedno prva kontrola i voda (KT 1 Plaža na 4,2km od starta).

Nakon toga se uključujete na dobro poznatu makadamsku stazu koja vodi ka Midžoru, najvišem vrhu Stare planine. Kontrola, voda (nema dopune, samo limitirana konzumacija) i slatkiši čekaju kod razrušene karaule tik ispod trigonometra na 10,7km od starta. To je KT 2 i odatle produžavate grebenom i uskim kozijim stazama iznad 1.800mnv sve do impozantnog vrha Vražije glave odakle desno na dole silazite na Beleđe i KT 3. Na tom putu na više mesta imate izvore i potoke sa pitkom vodom. Beleđe vam je na 25,7km od starta, tu vas čeka topla hrana, drop bags, masaža, voda (moguća i dopuna bidona).

Nastavljate nizbrdo ka Toplom dolu gde je KT 4 na 42,8km od starta. Kontrola je prekoputa vaše staze u staroj kućici sa divnom terasom kao i svake godine. Do nje stižete tako što skrećete desno posle prelaska mosta u centru sela Topli do. Dakle, vodite računa, to je jedina kontrola koja je izdvojena od staze. Naravno tu je voda i hrana. Možete dopuniti vaše bidone. Nakon KT4 vas čeka ozbiljan uspon, do KT 5 koja je na 52,6km od starta (drugi dolazak na Plažu, tu je bila i prva kontrola). Na KT 5 imate vodu i hranu i nepunih 5km do cilja – hotel Stara planina / Jabučko ravnište.

Vremenski limiti:

  • KT4 Topli do 17:30 (10 sati od starta)
  • Finiš Jabučko ravnište 20:30 (13 sati od starta)

Obavezna oprema: astro folija i pištaljka. Penali od 30 minuta za nemanje iste. Kao i na svakoj trci preporučujemo da budete polu-autonomni (voda, gelovi..). Nema potrebe za čeonim lampama, štapovi su vaš lični izbor ali ne mogu ići u drop bag-ove. Ako ih ponesete, do kraja ih morate nositi.

Profil staze pogledati ovde, kartu ovde ovde . Sve dodatne informacije oko trke će biti prezentovane na tehničkom sastanku 26.maja u 21h u hotelu Stara planina (race office trke).

Podizanje startnih paketa, race office hotel Stara planina 26.maja u petak od 15 do 23h. Gps zapis staze možete preuzeti ovde (u sklopu zapisa su ubačene i bitne tačke trke). Trka nosi …. ITRA bodova za Ultra trail Mont Blanc-a.

Prijave se otvaraju 23.11.2016. u 14 sati, a zatvaraju 27.04.2017. u 16 sati.
Prijave su na linku http://trka.rs/event/39/ i prvih 50 sa uplaćenom kotizacijom imaju pravo na učesnički autobus.

Trail Stara Planina 57Km = 1 points / 3 new points