Babin zub SkyTrail 24km 1.300D+

 

Najkraća trka Ultra traila Stare planine kreće 27.maja 2017.sa Jabučkog ravništa (hotel Stara planina) u 10 časova. Put vas vodi ski stazom preko vrha Babin zub i u startu vas čeka 2,5km uspona. Spust takođe ide ski stazom pored restorana Plaža gde je bila baza svih trka prošlih godina. Tu je ujedno prva kontrola i voda (KT 1 Plaža na 4,2km od starta).

Nakon toga se uključujete na dobro poznatu makadamsku stazu koja vodi ka Midžoru al na 2km od Midžora skrećete na levo (suprotno od vrha, tu će biti čovek iz organizacije) i spuštate se na Vučje jame gde je KT2 na 10,6km od starta. Ko je bio prethodnih godina na SkyTrailu, to je prevoj iznad razrušene karaule na Mirici, na samoj granici. Idete do tog sedla, tu vas čeka čovek iz organizacije i upisuje prolaz. Odatle idete uskom graničnom stazom ka Midžoru od graničnog stubića do graničnog stubića (ista staza sa prošlogodišjeg SkyTraila).

Na vrhu Midžor imate KT 3, ona je na 13,4km od starta i tu imate vodu. Odatle dobro poznatom stazom, makadamskom, idete nazad ka Babinom zubu preko Plaže koja će vam pri povratku biti KT4 sa vodom na 19,8km od starta. Odatle imate malo više od 4km do cilja (preko Babinog zuba) – Jabučko ravnište (hotel Stara planina).

Kao što vidite po karti, staza je u obliku „ključa“ dobar deo prolazite dva puta ali iz suprotnog pravca. Vremenski limiti:

  • KT3 Midžor 13:30 (3,5 sata od starta)
  • Finiš Jabučko ravnište 15:30 (5,5 sati od starta)

Obavezna oprema: astro folija i pištaljka. Penali od 30 minuta za nemanje iste. Kao i na svakoj trci preporučujemo da budete polu-autonomni (voda, gelovi..).

Profil staze pogledati ovde, kartu ovde ovde . Sve dodatne informacije oko trke će biti predstavljeni na tehničkom sastanku 27.maja u 9h u hotelu Stara planina (race office trke).

Podizanje startnih paketa, race office hotel Stara planina 26.maja u petak od 15 do 23h i u subotu od 8 do 9h. Gps zapis staze možete preuzeti ovde (u sklopu zapisa su ubačene i bitne tačke trke).

Prijave se otvaraju 23.11.2016. u 14 sati, a zatvaraju 27.04.2017. u 16 sati.
Prijave su na linku http://trka.rs/event/39/ i prvih 50 sa uplaćenom kotizacijom imaju pravo na učesnički autobus.
Limit: 199 trkača!